Tarih: 09.08.2024 11:08

Yaz spor okuluna 2 Bin 750 çocuk katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları yaz tatilinde sporla buluşturmak, fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla 8 dalda düzenlenen Yaz Spor Okullarına katılan 2 bin 750 çocuk yeteneklerini geliştiriyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından çocuklara spor alışkanlığı kazandırmak ve çocukların yaz aylarında vakitlerini verimli değerlendirmeleri amacı ile planladığı Yaz Spor Okulları, 8 ayrı dalda 7-14 yaş aralığındaki 2 bin 750 çocuğun katıldığı kurslarla sürüyor. 13 Eylül’e kadar devam edecek kurslar, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı’nda yapılıyor. Futbol,  Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Kick-Boks, Jimnastik, Sabah Sporları, Akıl-Zeka Oyunları olmak üzere 8 farklı branşta eğitim ve etkinliklerin yapıldığı kurslarda çocuklar, hem eğleniyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

‘İyi vakit geçiriyorum’

Yaz Spor Okulları Basketbol Kursunda yer alan öğrencilerden Elifnur Aksucu, burada çok güzel vakit geçirdiğini belirterek, “Öncelikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Ben Basketbol kursuna yazıldım. Hem spor yapıyorum hem de iyi vakit geçiriyorum” dedi. Kursiyerlerden Tuba Melek Baran, kursun faydalı olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Akıl ve Zeka Kursu’na katıldım. Burada Satranç, Mangala, Reversi oynuyoruz. Arkadaşlarımla çok eğlenip orada turnuvalar da yapıyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” 

İlerde iyi bir futbolcu olmak istiyorum

Futbol Kursu öğrencisi Arda Ünal ise kurs sayesinde yeteneklerini geliştirme fırsatı yakaladığını anlattı. Ünal, “Futbol kursuna katıldığım için çok mutluyum. Burada hocalarımız bizi eğitiyor. İlerde iyi bir futbolcu olmak istiyorum. İyi yerlere gelmek istiyorum. Buraya geldiğimden beri bir sürü yeni arkadaşım oldu. Çevrem iyice genişledi. Burayı bize açtığı için Belediyemize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Futbol kursiyerlerinden Enes Yıldız da, “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarımla çok iyi geçiniyorum. Yeteneğimi geliştiriyorum. Hocalarımız bizi eğitiyor. Profesyonel olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —