Tarih: 16.05.2024 14:06

Bağlar Belediyesi şiddete karşı eğitim verdi

Facebook Twitter Linked-in

Bağlar ilçesine bağlı Körhat Mahallesi’nde bulunan merkezde kurum psikologu Dilan Kanay Ükelge tarafından seminer düzenlendi. Psikolog Ükelge, “şiddet nedir”,  “kadınlar şiddete karşı nasıl ve nerelerden destek alır”, “kadın konukevleri”, “İstanbul Sözleşmesi’nin önemi”, “6284 sayılı yasanın getirdiği haklar” gibi çok sayıda başlıkta bilgilendirme yaptı. Şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bulunduğunun altını çizen Ükelge, ekonomik, psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin tanımlarını yaparak, önemli bilgiler aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi’nin geçen yıl yayımladığı verileri paylaşan Ükelge, Dünya genelinde kadınların yüzde 35'inin hayatlarının bir döneminde eşleri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını dile getirdi.

Kadınların özellikle cinsel şiddet konusunda daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Ükelge, seminerin ardından kadınların sorularını aldı. Kadınlar deneyimlerini ve taleplerini de paylaşarak, bilgi alışverişinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —